
Vyrábame doma z mlieka
Výroba syrov,masla, jogurtu a iné. 25.01.2025, 10.00-18.00
Chcete sa naučiť, ako si jednoducho doma vyrobiť domáci jogurt, domáce maslo, syrovú hrudku, tvaroh, kefír, syr lučinového typu či domácu ricottu a pomazánku?

Obsah kurzu:
Ukážka
výroby domáceho jogurtu, syrovej hrudky, tvarohu, syra lučinového typu,
domácej ricotty zo syrovátky a tipy na rôzne domáce pomazánky, či
nakladaný syr. Vyrobíme si maslo v domácich podmienkach. Budeme robiť z
čerstvého kravského mlieka z družstva. Tiež prinesiem už vopred urobený
syr, jogurt a syr lučinového typu, aby ste mohli rovno ochutnať.
Ukážeme si, ako si jednoducho vyrobiť domácu bryndzu. Prinesiem aj lis
na lisovanie dlhozrejúcich tvrdých syrov a rôzne formičky. Poviem a
možno ak sa podarí aj ukážem, ako sa dajú ťahať domáce syrové nite z
domácej syrovej hrudky. Prinesiem kefírové zrnká na výrobu domáceho
kefíru, ukážem, ako sa zakladá kefír.
Kurz
sa koná v našej druhej menšej záhrade, a triede s plne vybavenou
kuchyňou, aby sa nám dobre vyrábalo. Počet miest je obmedzený na 20
ľudí.
Trvanie kurzu:
Sobota od 10.00 - 18.00 hodiny
Obedná prestávka je od 13.00 - 14.00. Obed z dôvodu obmedzení
zrealizujeme objednaním Pizza z neďalekej prevádzky. Pizza nie je zahrnutá v cene za kurz, poprosím preto počítať s
hotovosťou.
Cena na šikovníčkové kurzy je v roku 2024 kvôli cenám potrebných surovín 49,-EUR/osoba. Nezahŕňa stravu a prípadné ubytovanie. Začíname o 10.00 a končíme o 18.00.
Miesta potvrdzujem v poradí, v akom prichádzajú zálohy za kurz. Prihlasovanie je mailom na info@prirodne-zahrady.sk viac podrobností k logistike a prihlasovaní nájdete stlačením odkazu tu: