Vyrábame doma z mlieka

14.01.2023

Jednodňový kurz v našej záhrade a triede. Sobota 14.01.2023, 10.00-18.00

MChcete sa naučiť, ako si jednoducho doma vyrobiť domáci jogurt, domáce maslo, syrovú hrudku, tvaroh, kefír, syr lučinového typu či domácu ricottu a pomazánku?

Obsah kurzu:
Ukážka výroby domáceho jogurtu, syrovej hrudky, tvarohu, syra lučinového typu, domácej ricotty zo syrovátky a tipy na rôzne domáce pomazánky, či nakladaný syr. Vyrobíme si maslo v domácich podmienkach. Budeme robiť z čerstvého kravského mlieka z družstva. Tiež prinesiem už vopred urobený syr, jogurt a syr lučinového typu, aby ste mohli rovno ochutnať. Ukážeme si, ako si jednoducho vyrobiť domácu bryndzu. Prinesiem aj lis na lisovanie dlhozrejúcich tvrdých syrov a rôzne formičky. Poviem a možno ak sa podarí aj ukážem, ako sa dajú ťahať domáce syrové nite z domácej syrovej hrudky. Prinesiem kefírové zrnká na výrobu domáceho kefíru, ak by mal niekto záujem. Kurz sa koná v našej druhej menšej záhrade, a triede s plne vybavenou kuchyňou, aby sa nám dobre vyrábalo. Počet miest je obmedzený na 20 ľudí.

Trvanie kurzu:
Sobota od 10.00 - 18.00 hodiny
Obedná prestávka je od 13.00 - 14.00. Obed z dôvodu obmedzení zrealizujeme objednaním Pizza z neďalekej prevádzky. Pizza nie je zahrnutá v cene za kurz, poprosím preto počítať s hotovosťou.

Spôsob prihlásenia, cena:
Cena je 40,-EUR/osoba. Nezahŕňa stravu a prípadné ubytovanie. Začíname o 10.00 a končíme o 18.00.
Miesta potvrdzujem v poradí, v akom prichádzajú zálohy za kurz. Prihlasovanie je mailom na info@prirodne-zahrady.sk  viac podrobností k logistike a prihlasovaní nájdete stlačením odkazu tu: